Míriam Ruiz-Ruano, professora del Departament de Filologia Espanyola de UAB, ha presentat l’obra editada que li va valdre el Premi d’Assaig Jove ‘Pensar més’, organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat, l’Associació Gabriel Ferrater i la UAB, que va guanyar recentment.

El dimecres 3 de maig Ruiz-Ruano va presentar la seva obra premiada L’autor que mira de reüll. La tradició de la literatura moderna i postmoderna, a la llibreria La Salvatge de Sant Cugat del Vallès. L’assaig guanyador del premi ‘Pensar més’ reflecteix com la tradició i l’actualitat es complementen. Podeu trobar l’assaig editat pel Servei de Publicacions de la UAB en format paper i electrònic.

A l’acte hi van ser presents Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura, Joan Carles Marset, director del Servei de Publicacions de la UAB, Joan Tres, expresident de l’Associació Gabriel Ferrater, i Jordi Julià, poeta i professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la UAB.

Jordi Julià ha definit l’obra de Ruiz-Ruano com “un exemple perfecte de mostres de reescriptura de la tradició, d’autèntics creadors contemporanis que, lluny del plagi i de la imitació borda i inconscient, ens conviden a una relectura creativa i intel·ligent dels clàssics”.

El professor apunta que el llibre aconsegueix a la perfecció “veure com la tradició clàssica és útil per als creadors del segle XX”. A més, destaca les tres virtuts que troba en l’assaig: «és una obra analítica, és un volum que traça relacions d’influència entre les obres i és una obra capaç de descobrir-nos tendències d’època i d’establir generalitzacions”.

D’altra banda, el docent considera que “un dels grans valors del llibre és que es fa molt llegidor”, i a més reconeix el talent de l’autora: “està molt ben escrit i té una prosa inusual per algú tan jove”.

Els guardons convocats per la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat i l’Associació Gabriel Ferrater obren les inscripcions a la segona edició del Premi d’Assaig Jove “Pensar més” del 27 d’abril al 15 de setembre de 2023.